Kindercoaching

Kinder- en jongerencoaching is bedoeld voor kinderen en jongeren die in een periode van hun leven sociaal of emotioneel vastlopen en die hierbij een tijdje hulp kunnen gebruiken. Het is een laagdrempelige, kortdurende en perspectiefgerichte begeleiding voor kinderen en jongeren vanaf 5 tot 25 jaar. Het is begeleiding die gebaseerd is op waardering en gelijkwaardigheid: het kind en de ouders zijn expert van zichzelf. Het uitgangspunt van kindercoaching is het verlangen van het kind naar verandering van zijn situatie. We gaan op een praktische manier, stap voor stap aan het werk om het gewenste doel te bereiken.

 

Kindercoaching is geen therapie, maar gericht op het vinden van antwoorden op de vraag van je kind of puber. Deze vraag kan gaan over problemen die je kind belemmeren in zijn dagelijks leven. Ik neem het kind mee voorbij problemen en gedrag en ga samen met kind en ouders op zoek naar oplossingen en mogelijkheden voor verandering.

 

Een kind of puber kan zijn vraag meestal heel goed verwoorden en aangeven wat hij of zij anders zou willen: ‘ik zou graag minder snel boos willen worden’, ‘ik zou graag meer durven zeggen’, ‘ik wil leren hoe ik kan reageren als ik gepest word’. We gaan kijken wat je kind in de plaats wil voor het probleem. Vanuit eigen wijsheid en talenten zoekt het kind mee naar oplossingen.

Samen ontdekken we deze talenten, kwaliteiten, en mogelijkheden. Wanneer je kind gaat geloven in zijn talenten en succeservaringen opdoet, krijgt het meer vertrouwen in zichzelf en in de toekomst. Dit is iets waar het de rest van zijn leven wat aan heeft.

 

Tijdens het coachen maak ik gebruik van verschillende methoden en technieken:

gesprekstechnieken, spelvormen, rollenspel, creatieve middelen (zoals tekenen en schilderen, kleien), tafelopstellingen met materialen en poppetjes, coachingkaartjes, buiten zijn. Ik kijk naar wat je kind echt nodig heeft en stem daar de begeleiding op af. Een coachingtraject is daarom voor iedereen anders.

 

Hier leg ik uit in welke situaties en voor wie kindercoaching zinvol is. Wil je meer weten over mijn werkwijze, lees dan verder.

 

 

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of voor het maken van een  afspraak.

 

Zie Mij kinder- en jongerencoaching

Berenhofstraat 9

3620 Veldwezelt

Tel: +32 474 16 28 76

Tel: +31 644 73 82 39

info@ziemijkindercoaching.com