Over mij

Hallo, ik ben Dionne Verboeket,

 

Sinds mijn kindertijd wilde ik juf worden. Toch koos ik eerst voor het ontwikkelen van mijn talent: de creatieve maker. Ik ging studeren op de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht, waar ik na vier jaar mijn diploma haalde. Zeven jaar later besloot ik de lerarenopleiding te gaan doen en werd daarna juf. Ik heb 15 jaar ervaring opgedaan op verschillende basisscholen in Maastricht, Zuid-Limburg en Lanaken. Ik heb gewerkt met kinderen van 4 t/m 13 jaar. Daarnaast heb ik ervaring opgedaan in het speciaal, buitengewoon onderwijs. Ik werd geïnspireerd door de bijzondere kinderen, elk met hun karakteristieke eigenheid. Hier werd mijn gevoel versterkt over hoe ik met kinderen wil werken: met aandacht en tijd voor het individu.

 

Ik besloot een kindercoachopleiding te gaan doen, gebaseerd op perspectiefgericht en talentgedreven werken met kinderen. Mijn wens was een eigen kindercoachpraktijk te beginnen. Hoe meer ik leerde hoe enthousiaster ik werd. Zo is Zie Mij kinder- en jongerencoaching ontstaan.

Als kindercoach kan ik mijn eigen talenten combineren: mijn creativiteit, warm hart voor kinderen, de groeimotor, bruggenbouwer, buikdenker, ontrafelaar.

 

De kern van mijn coaching is een kind echt zien, met oprechte aandacht en interesse aanwezig zijn. Nieuwsgierig naar wat er aan de binnenkant, achter boosheid verdriet of verlegenheid, aan unieke talenten en kwaliteiten te vinden is. Talenten die kunnen helpen om te laten groeien wat al goed lukt. Zodat het kind zelfbewust en emotioneel sterker wordt. Dat is een stevige basis voor de rest van het leven.

 

Opleidingen en trainingen die ik gedaan heb:

 

  • Oplossingsgericht begeleiden en hulpverlenen (af te ronden in 2020)

       Postgraduaat UCLL Diepenbeek,

       door Rik Prenen en Elke Gybels

  • Kindercoach opleiding Blij met Mij Academie.

       Bij Elke Busschots en Els Pronk

  • Talentgedreven werken met kinderen.

       Blij met Mij Academie,

       bij Elke Busschots

  • Training Kindertalentenfluisteraar.

       Ik kies voor mijn talent,

       bij Luk Dewulf

  • Figuring Futures, zeg het met duplo

       De Content, bij Elke Gybels

  • Systemisch werken, door de talentenbril bekeken.

       Blij met Mij Academie,

       bij Elke Busschots

  • Pedagogische Academie voor Basisonderwijs Roermond
  • Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht

 

 

Zie Mij kinder- en jongerencoaching

Berenhofstraat 9

3620 Veldwezelt

Tel: +32 474 16 28 76

Tel: +31 644 73 82 39

info@ziemijkindercoaching.com