Werkwijze

 

Kennismaking:

 

Dit gebeurt telefonisch of per mail. We bespreken wat de hulpvraag is en hoe we samen verder aan het werk willen gaan.

 

 

Eerste gesprek:

 

Het eerste gesprek is met de ouders. Het kind is hierbij niet aanwezig. De jongere vanaf 12 jaar kan hier wel bij aanwezig zijn en kan zeker meepraten. De hulpvraag staat centraal: we onderzoeken wat de ouders graag voor hun kind willen, en wat de jongere zelf wil. We zetten het verhaal van de ouders en de jongere met materialen en poppetjes op tafel. Belangrijk voor het coaching traject is, dat we weten dat er vertrouwen is in elkaar en dat ouders zich goed voelen bij mijn manier van werken. Als we dat weten, kunnen we samen verder.

 

 

Tweede gesprek:

 

Het tweede gesprek is met je kind/puber, eventueel met een ouder erbij. Hierin gaan we samen op zoek naar talenten, kracht en kwaliteiten. Deze worden uitgewerkt in een talentenkaart: een blad waar het kind naar kan kijken en kan gebruiken bij het bedenken van een plan.

Wil je meer weten over een talentengesprek, dan kun je hier verder lezen.

 

 

Vervolg coaching:

 

In het volgende gesprek gaan we samen met ouder en kind aan de slag met het maken van een plan: wat is er op dit moment echt belangrijk voor jou? Je kind geeft aan wat het zelf anders zou willen en waar het hulp bij nodig heeft. We zetten het verhaal van het kind met materialen en poppetjes op tafel. We kiezen een plan uit waarbij de stap haalbaar en de kans op succes groot is. Je kind bepaalt of het dit plan wil gaan uitproberen. En als het hulp nodig heeft, kiest het deze helpers zelf uit. Ook bespreken we alvast hoe we vieren dat het gelukt is.

 

Daarna volgen coachinggesprekken, gericht op vergroten van vaardigheden, versterken van de eigen kracht. De methoden die ik hiervoor gebruik, sluiten aan bij je kind. Afhankelijk van wat je kind wil of wat beter is voor het traject, komt het alleen of samen met een ouder.

 

 

Laatste gesprek:

 

In het laatste gesprek, na een periode van oefenen, komen we bij elkaar om te zien hoe het gegaan is. We bespreken de geslaagde momenten en wat ervoor gezorgd heeft dat het zo goed gelukt is. Daarna is het tijd om te vieren!

 

 

Evaluatie ouders:

 

Als ouders het fijn vinden, ronden we het coaching traject af met een evaluatiegesprek. Hierin kunnen we bespreken hoe je als ouder ervoor kunt zorgen dat je kind de ingeslagen weg succesvol kan verder wandelen.

We kunnen ook een afspraak maken voor oudercoaching.

 

 

Wil je een afspraak maken of meer informatie, neem gerust vrijblijvend contact met me op.

 

Zie Mij kinder- en jongerencoaching

Berenhofstraat 9

3620 Veldwezelt

Tel: +32 474 16 28 76

Tel: +31 644 73 82 39

info@ziemijkindercoaching.com